Billeder på himlen

En af de tidligste aktiviteter vi deltager i, da vi først fik i astronomi er den samme vi gerne vise vores børn, lige så snart deres begejstring over nattehimlen begynder at flade. Det er sjovt at finde konstellationer. Men at finde konstellationer og bruge dem til at navigere himlen er en disciplin, der går tilbage næsten til menneskets begyndelse. I virkeligheden, vi har hule billeder at vise at den mere primitive menneskelige samfund kunne “Se billeder” i sky og tillægge dem betydning.

Konstellationer har også været vigtige i kulturen og navigation længe før vi havde avancerede systemer for navigation. Begyndelsen opdagelsesrejsende, især ad søvejen, stole udelukkende på nattehimlen til at hjælpe dem med at finde deres vej til deres bestemmelsessted. I virkeligheden, når “Columbus sejlede ocean blue i 1492” og “opdagede” Amerika, han kunne ikke have gjort det uden astronomi og ved hjælp af styring af kosmos, er hvoraf meget gjort mulig på grund af de vigtige konstellationer.

Når lære at finde de store stjernebilleder på himlen, vi bruger den “finde en, du har fundet dem alle” system. Det er fordi den nemmeste konstellation at finde vil guide os til resten af dem. Denne konstellation er The Big Dipper. Ser til den nordlige himmel på en klar nat og udvide dit synsfelt fra bare fokuserer på en stjerne, og det bliver temmelig meget springe ud på dig. I vil ligne en stor køkken pot eller slev, højre side op i efteråret, op og ned i foråret.

Når du har den big dipper under kontrol, kan du ret nemt at finde Nordstjernen. Dette er den stjerne, som de gamle sejlere afhang mest for at finde deres vej til jord. Start med langt kanten af skålen af Karlsvognen, den side, der er modsat håndtaget. Der er to stjerner, der udgør siden af skålen. Så starter i bunden af potten og mentalt trække en linje til den øverste stjerne i skålen. Disse to stjerner “peger” at Nordstjernen. Bare holde efter denne linje, svungne lidt med himlen og den lysende stjerne, at du kommer til er Nordstjernen. Du kan imponere dine venner eller familie, hvis du kender det videnskabelige navn for denne stjerne er Polaris.

Nordstjernen kan derefter tage dig til den lille Dipper. Centrale her er at Polaris er toppen af håndtaget af The Little Dipper og skålen hænger ned fra håndtaget, ligesom det hængende i køkkenet. Være tålmodig med dette ene som stjernerne, der gør op den lille Dipper er svagere end The Big Dipper. Men det temmelig cool, når du har fundet det.

Disse er de indlysende udgangspunkt steder men fra The Little Dipper kan du finde den konstellation, kendt som “The Swan” eller Cygnus. Bare bruge den samme system, du brugte til at finde The North Star men fortsat trække denne linje, der startede i disse pointer stjerner i skålen af The Big Dipper. Gå halvt så vidt du gik for at finde Polaris og du er der. Du vil se en trapez af stjerner om så store som The Big Dipper. Denne trapez danner halen af Svanen.

Denne linje, at vi trækker fra markøren stjerner er vores køreplan for en anden velkendt konstellation, som er Cassiopeia. Hvis du bruger denne linje og Forestil dig du er direkte under to pointer stjernerne, vil du se en stor “W” lige ud til venstre for linjen. Dette er konstellationen Cassiopeia, hustru til kongen af Ægypten, Cepheus, i græsk mytologi. Der er så mange mere vidunderligt konstellationer at finde og en god stjernekort kan fortsætte din søgen.

Ligesom Cassiopeia har alle stjernebilleder vidunderlige historier og myter relateret til græske kultur. Det er bare så sjovt at finde de stjernehobe, selv, som det er at nyde den rige kultur relateret til denne konstellation. For alle de tegn i dyrekredsen, for eksempel, er der en tilhørende stjernebillede på himlen. Så uanset om du er seriøs omkring astrologi eller ej, dens sjov at finde konstellationen der relaterer til din “sign” (eller dine børn) og kunne se, hvordan gamles relateret til disse billeder i himlen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.